Yahzee

Once upon a time the BLoG saw the SUNSHINE... than it scared and asked help from YAHZEE :D:D:D than they decided too make the best side of this BLoG... from that time this side got the best price of the WORLD...

Auto & Tuning

Comment

  • crazywoman: Szia! Tetszik az oldalad, elsősorban a designja. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnék én is ... (2009.01.31. 11:36) Auto Tuning Bevezető
  • Woody-: Hello! Jó az oldalad un.tesó így tovább! mysite: www.funnyworld.blog.hu (2008.05.21. 18:00)
  • ericem: Köszi Yahzee, de a te blogod sem piskóta. Nagyon tetszik. Olyan mintha segítenénk egymásnak, vagy ... (2008.03.06. 21:00)
  • Utolsó 20

HTML

Teszt

Optikai Tuning II.

2008.03.05. 17:58 | Dave Yahzee | Szólj hozzá!

Az előző írásomban az autó első és hátsó szoknyájának témáját taglaltam. A mostaniban pedig a hátsó szárnyat, mint autó design elemet szeretném bemutatni. Ez az alkatrész, bár ez nem is igazán alkatrész, de ebbe most ne menjünk bele, rendkívül fel tudja dobni egy autó küllemét. Ezt az idomot is el lehet készíteni otthon, bár idő- és munkaigényes, de ha valaki rászánja az idejét és kitartóan foglalkozik a témával, és persze van némi szakmai affinitása is, akkor biztosan sikerülhet egy ügyes kis darabot összehoznia. Itt néhány kellék, ami feltétlenül szükséges a spoiler otthoni legyártásához. Az alábbiakban felsoroltakat több idom átalakítására is használhatjuk, ebben persze a hátsó spoiler is benne van.
                                                       
-Műgyanta
-Üvegpaplan
-Formaleválasztó gél és vax
-Edző (persze nem Norbira és az ápdétre   gondolok)
-1es oder 2es ecset
-Smirgli 40/80/120/240es
-Sarokcsiszoló (flex) és kellékei + lamellás   csiszoló
-Gitt
-Púrhab <--kocka formában kapható
-Ragasztópisztoly



A hozzávalók beszerzése után telepítsuk székhelyünket egy tágas helyre, ez lehetőleg ne a konyha legyen. Miután bejutottunk a műhelybe, neki is kezdhetünk a varázslatnak.
Be kell szerezni még egy olyan karosszéria elemet, amit át akarunk alakítani. Ez lehet bármi attól függően, hogy mit szeretnénk kicsit felturbózni az autónkon. Pl: első- hátsó lökös, küszöbök...stb. Ha ezzel is megvagyunk, akkor neki is kezdhetünk. Rögzítjük a kiválasztott alkatrészt, ráragasztjuk a ragasztópisztolyjal a kivagdalt purhabot. Ezt később könnyű lesz a csiszolóvászonnal formálni. Először a pozitív formát készítjük el, majd utána felveszük a formát. Ebből később akár sorozatgyártásszerűen is készíthetünk újabb darabokat. Amikor ezzel elkészültünk, kezünkbe vesszük a gittet és szépen kitöltjük vele azokat a mélyedéseket, amik a purhab felületén vannak. Ez azért kell, hogy a lehető legsimább felületet hozzuk létre. Ezután jöhet a vax. Ezzel többször (2-3) átkenjük a felületet, később erre fog felkerülni a gyanta. Ezután elővesszük a formaleválasztó gélt, és jó vastagon felvisszük a darabra. Várjuk meg, míg megszárad! A száradás után jöhet az üvegpaplan és a gyanta. A paplanból 6 réteget kell felvinni, később ez fogja a forma merevségét és időtállóságát biztosítani. Az első két réteget légmentesíteni kell! Az első réteg száradása után a többi réteg mehet fel szépen sorban egymás után. Ha minden flottul megsazáradt, és úgy érezzük, elkészült a mutatvány, akkor jöhet a várva várt pillanat: a formaleválasztás. Ezt lehetőleg fából készült anyaggal tegyük. Lehet ez akár seprűnyél is, csak a célnak feleljen meg. A lényege a formaleválasztásnak, hogy légrést hozzunk létre a két anyag között, és a pozitív forma elengedje a kész cuccot. Nyugodtan be kell ütögetni a formaleválasztó kézikészüléket ( :D ) a forma alá. Ha megvan, az éleket kicsit felpolírozzuk. Ha mindezekkel készen vagyunk, és az elkészült idom sem lyukacsos, akkor jöhet a festés. Ha az idom mégis lyukacsos lenne, akkor azokat el kell tüntetni. Ehhez készítünk egy masszát, ami pudinghoz hasonló sűrűségű. Ezt talkum (hintőpor) hozzáadásával tudjuk elkészíteni. Ha minden sikerült, akkor már csak a festés van hátra. Erre a témára egy következő részben fogok kitérni.












A cikket különböző forrásokból és egyéni tapasztalatokból állítottam össze. Remélem tudtam segítséget nyújtani azoknak, akik szeretnének otthon nekifogni egy idom elkészítésének. Én is ezt fogom tenni.

YAHZEE

A bejegyzés trackback címe:

https://yahzee.blog.hu/api/trackback/id/tr20367080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.